Openbare workshop Byzantijnse koorzang

Met enige regelmaat organiseert Het Byzantijnskoor Drenthe gratis workshops Byzantijnse koorzang in de RK kerk in Beilen.

Tijdens deze openbare workshops o.l.v. dirigente Julia Zaytseva-Koning worden belangstellenden van harte uitgenodigd om kennis te maken met de specifieke klankkleur van deze muziek en, helemaal vrijblijvend, samen met de koorleden mee te zingen in een nieuw in te studeren lied.

Dit laatste geldt met name voor mannelijke zangers, want het Byzantijnskoor Drenthe is een mannenkoor en bestaat uit circa 35 zangers uit geheel Drenthe en omgeving en heeft zich sinds 2003 gespecialiseerd in 4-stemmige a-capella Orthodoxe kerkmuziek, Slavische en Kozakkenliederen. Het koor werkt regelmatig mee aan (eigen) concerten en kerkdiensten en staat sinds 2014 onder leiding van de bevlogen dirigente Julia Zaytseva-Koning

De workshops vinden plaats op een zaterdag tussen 10.00 en 14.00 uur. Voor koffie en soep in de pauzes wordt uiteraard gezorgd. Houd voor de eerstvolgende datum onze website en de regionale pers in de gaten.